Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

"Βόμβα" Βαρουφάκη για πρόβλημα ρευστότητας τον Ιούλιο

"Υπήρξαν δυνάμεις που θέλησαν να κάνουν την Ελλάδα Κόσοβο", αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών



Πρόβλημα στην αποπληρωμή των δόσεων προς την ΕΚΤ και το ΔΝΤ για τον Ιούλιο παραδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης.

«Δεν θα έχουμε προβλήματα ρευστότητας για το δημόσιο τομέα. Αλλά σίγουρα θα έχουμε πρόβλημα στην αποπληρωμή των δόσεων στο ΔΝΤ και στην ΕΚΤ τον Ιούλιο», δήλωσε στον Alpha Radio.

Όπως αποκάλυψε, το θέμα της χρηματοδότησης της χώρας δεν αποτέλεσε θέμα στο Eurogroup και σημείωσε πως ξεκινά άμεσα η διαδικασία διαπραγμάτευσης για αυτό το θέμα, αλλά σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να το κάνει ούτε αυτό εάν δεν υπήρχε η τετράμηνη παράταση.

Εντύπωση όμως προκάλεσαν τα όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών και για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε:

«Από όλους τους συναδέλφους μου στο Eurogroup, έχω μεγάλο σεβασμό για το Βόλφγκανγκ Σόιμπλε», είπε ο κ. Βαρουφάκης και συμπλήρωσε: «Όταν μιλάει, μου αρέσει να τον ακούω και να διαφωνώ μαζί του».

Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε ότι «υπήρχαν δυνάμεις μέσα στην Ευρώπη ιδιαίτερα ισχυρές που ήθελαν τη μετατροπή μας σε μια μορφή επαρχίας τύπου Κοσόβου».


«Από εκεί που ήμασταν εμείς απομονωμένοι, απομονώθηκαν αυτές οι δυνάμεις. Τις απομονώσαμε στο τέλος με τη βοήθεια και του κ. Ντάισλεπμπλουμ που ήταν εξαιρετικός και τον ευχαρίστησα», πρόσθεσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου