Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Η 11χρονη «μητέρα» παίρνει εξιτήριο, το βρέφος όχι

Με εντολή του εισαγγελέα, που έφτασε σήμερα το πρωί στην διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, το υγιέστατο κοριτσάκι που γέννησε η 11χρονη την
περασμένη Κυριακή θα παραμείνει στο νοσοκομείο και μετά το τέλος της νοσηλείας του.

Πρόκειται για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο καθώς μία 11χρονη έμεινε έγκυος από έναν 17χρονο και γέννησε προχθές στο ΠΑΓΝΗ.

Όπως ήδη έχει αναφέρει το cretapost σε νεώτερο δημοσίευμά του, η 29χρονη γιαγιά ζητά να αποδοθεί η δικαιοσύνη και να τιμωρηθεί ο 17χρονος ωστόσο η ίδια έχει εκφράσει την επιθυμία να μεγαλώσει η ίδια το εγγονάκι της (δείτε εδώ).

Ωστόσο όπως αναφέρει ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ – Βενιζελείου, Νίκος Χαριτάκης ο εισαγγελέας θα κρίνει το μέλλον του βρέφους.

«Πήρα σήμερα εγγράφως εντολή του Εισαγγελέα Ανηλίκων να κρατήσουμε το νεογέννητο στο νοσοκομείο, ως φιλοξενούμενο μέχρι ν’ αποφασιστεί πού θα πάει», επεσήμανε ο κ. Χαριτάκης ενώ την ίδια ώρα περιγράφει τις κινήσεις που αναμένεται να γίνουν.

«Αυτή τη στιγμή δίπλα σε αυτήν την οικογένεια βρίσκεται ένας ψυχίατρος, ένας παιδοψυχίατρος αλλά και η κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου που ασχολούνται με την υπόθεση. Την ίδια ώρα διερευνώνται οι συνθήκες και το περιβάλλον στο οποίο ζει η οικογένεια για να διαπιστωθεί εάν μπορεί το βρέφος να ζήσει και να μεγαλώσει μέσα σ’ αυτό. Αν διαπιστωθεί ότι δεν είναι προς το συμφέρον του μωρού το συγκεκριμένο περιβάλλον τότε θα αναζητηθεί άλλος τόπος», αναφέρει σχετικά ο κ. Χαριτάκης.


Όσο βρίσκεται σε εξέλιξη οι έρευνες των αρμόδιων αρχών το κοριτσάκι που ήρθε το απόγευμα της Κυριακής στον κόσμο θα παραμείνει στο νοσοκομείο, κάτι που δεν ισχύει για την 11χρονη μητέρα του.

«Η 11χρονη μητέρα μόλις τελειώσει η νοσηλεία της από την καισαρική θα πάρει εξιτήριο. Το βρέφος όχι καθώς μένει να αποφασιστεί ο τόπος που θα πάει όταν φύγει από εδώ, με αποτέλεσμα να το φιλοξενήσουμε για όσο καιρό χρειαστεί στη Μονάδα Νεογνών του νοσοκομείου μας. Επίσης, σύμφωνα με την εντολή του εισαγγελέας θα υπάρχει και ψυχιατρική υποστήριξη της μικρής», επεσήμανε ο κ. Χαριτάκης.

Όλο το ΠΑΓΝΗ στο πλευρό της οικογένειας

Από την πρώτη στιγμή όλη η «οικογένεια» του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου στάθηκε στο πλευρό της 11χρονης μικρής και της κόρης της.


«Το συγκεκριμένο θέμα, εξαιτίας της ιδιαιτερότητάς του – με την έντονη κοινωνικό-ηθική επέκταση που έχει, έχει δημιουργήσει έντονες υποχρεώσεις προς όλες τις κατευθύνσεις. Από την πρώτη στιγμή επιληφθήκαμε του γεγονότος και όλοι μας, διοίκηση, γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι στο νοσοκομείο βρεθήκαμε δίπλα σε αυτό το περιστατικό.», αναφέρει σχετικά ο κ. Χαριτάκης τονίζοντας παράλληλα ότι τόσο η 11χρονη όσο και το βρέφος χαίρουν άκρας υγείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου