Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Τελικά υπάρχει ζωή μετά θάνατον;

Πιο κοντά στη λύση του μυστηρίου της ύπαρξης «μετά θάνατον ζωής» βρίσκεται η επιστημονική κοινότητα. 
Σύμφωνα με έρευνα Βρετανών επιστημόνων, ακόμα και μετά τον θάνατο ο ανθρώπινος εγκέφαλος διατηρεί τη συναίσθηση των συμβάντων στο περιβάλλον του, σύμφωνα με έρευνα Βρετανών επιστημόνων.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον στη Βρετανία, μελέτησαν περιπτώσεις ασθενών που ισχυρίζονται ότι έζησαν επιθανάτιες και εξωσωματικές εμπειρίες και διαπίστωσαν για πρώτη φορά ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις επίγνωσης και συνείδησης, τουλάχιστον για μερικά λεπτά μετά το σταμάτημα της καρδιάς!

Οι επιστήμονες λοιπόν, πραγματοποίησαν έρευνα σε δύο χιλιάδες ανθρώπους που είχαν υποστεί καρδιακή ανακοπή σε 15 νοσοκομεία σε Βρετανία, ΗΠΑ και Αυστρία.

Το 40% των συμμετεχόντων που τελικά επιβίωσε της ανακοπής περιέγραψε κάποιου είδους «συναίσθηση» κατά τον χρόνο που ήταν κλινικώς νεκροί και προτού η καρδιά τους μπει εκ νέου σε λειτουργία.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον επικεφαλής της αμφιλεγόμενης μελέτης, Σαμ Πάρνια, υπήρξε άνδρας που περιέγραψε με μεγάλη λεπτομέρεια το τι του συνέβη στο δωμάτιο όταν ήταν… κλινικά νεκρός για 180 ολόκληρα δευτερόλεπτα: «Άκουσε δύο ″μπιπ″ από το μηχάνημα, το οποίο βγάζει έναν ήχο ανά τρία λεπτά. Έτσι, μπορούμε να χρονομετρήσουμε πόσο διήρκεσε η εμπειρία του. Φαινόταν πολύ αξιόπιστος και ό, τι είπε ότι συνέβη, όντως συνέβη».

Συνολικά μελετήθηκαν 2.060 ασθενείς που υπέστησαν ανακοπή καρδιάς. Από αυτούς οι 330 επέζησαν και οι 140 υποστήριξαν ότι γνώριζαν τι συνέβαινε γύρω τους όταν οι ιατροί προσπαθούσαν να τους επαναφέρουν στη ζωή. Ωστόσο το 39% αυτών που ανέφεραν ότι είχαν συναίσθηση μετά τον θάνατό τους δεν είχε καμία ανάμνηση από εκείνη την περίοδο. Κάποιοι περιέγραψαν συναισθήματα φόβου και καταδίωξης. Μόνο ο ένας στους πέντε περιέγραφε συναισθήματα ηρεμίας μετά τον θάνατο, ενώ κάποιοι είδαν το μεγάλο φως στην άκρη του τούνελ, εικόνα προσφιλή στο Χόλιγουντ
.
star.gr , madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου