Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Βροχερό σκηνικό και πτώση της θερμοκρασίας

Βροχές ή καταιγίδες κατά περιόδους στο Ιόνιο, σε περιοχές της Πελοποννήσου και της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, στη Θράκη και στο
Αιγαίο με τοπικά έντονα φαινόμενα στα νότια και στην Κρήτη, περιμένουμε σήμερα.

Η θερμοκρασία, σε πτώση, θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 6 έως 17 στην Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 12 έως 20 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 12 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Ασθενείς έως μέτριοι άνεμοι ανατολικών κυρίως διευθύνσεων θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Νεφώσεις κατά περιόδους με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια, αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι, 4 μποφόρ, ενισχυόμενοι βαθμιαία σε μέτριους έως ισχυρούς, 5 με 6 μποφόρ, και πιθανόν το βράδυ στο Νότιο Ευβοικό σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Παροδικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Στην Ήπειρο λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα ασθενήσουν. Άνεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα νοτιότερα τμήματα της ανατολικής Πελοποννήσου. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ασθενήσουν. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις τοπικά στα βόρεια αυξημένες. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου