Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

4 λόγοι που κάνουν το γιαούρτι τόσο ωφέλιμο!

Γιατί το γιαούρτι είναι τόσο ωφέλιμο; Είτε το τρως μόνο του κατευθείαν από το ψυγείο είτε το βάζεις πάνω σε άλλες τροφές, το γιαούρτι...
κατέχει επάξια μία κυρίαρχη
θέση σε όλα τα ελληνικά σπίτια το καλοκαίρι, αφού:

1) Αποτελεί το πιο εύκολο πρωινό γεύμα.
Όταν βιάζεσαι να φύγεις το πρωί για τη δουλειά, δεν έχεις παρά να βάλεις μία μεγάλη κουταλιά γιαούρτι σε ένα μπολ μαζί με φρέσκα μούρα και τους αγαπημένους σου ξηρούς καρπούς και είσαι έτοιμη να φύγεις για το γραφείο. Οι φυτικές του ίνες και η πρωτεΐνη, που περιέχει, θα σε γεμίσουν ενέργεια και θα σε κρατήσουν χορτάτη μέχρι να έρθει η ώρα του μεσημεριανού.

2) Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη.
Μετά από μία σκληρή και αρκετά απαιτητική γυμναστική είναι πολύ σημαντικό να εφοδιάσεις το σώμα σου με τουλάχιστον 10 γραμμάρια πρωτεΐνης, προκειμένου να βοηθήσεις τους μυς σου να επανακάμψουν. Αν λοιπόν δε νιώθεις ακόμα έτοιμη να φας ένα μεγάλο γεύμα, προτίμησε καλύτερα να φας ένα μεγάλο μπολ με γιαούρτι.

3) Είναι ένα «φυσικό» υποκατάστατο.
Αντί να χρησιμοποιήσεις υλικά όπως η κρέμα γάλακτος ή το γάλα, μπορείς να τα αντικαταστήσεις με το γιαούρτι, για να γλυτώσεις πολλά από τα λιπαρά που περιέχονται σε κάποιες πιο ανθυγιεινές επιλογές. Ταιριάζει τέλεια και στα κέικ, αντικαθιστώντας τα αυγά και το λάδι που θα χρησιμοποιούσες με μία κούπα γιαούρτι και μία κούπα νερό, για μία πιο ανάλαφρη υφή, το ίδιο γευστική!

4) Είναι γεμάτο προβιοτικά.

Εάν έχεις οποιοδήποτε πρόβλημα στην πέψη, δε χρειάζεται να βασανίζεσαι με «τεχνητές» μεθόδους. Δοκίμασε αντιθέτως γιαούρτι, το οποίο είναι γεμάτο “καλά” βακτήρια που δημιουργούν ένα υγιές πεπτικό σύστημα χωρίς να βλάπτουν την ευαίσθητη κοιλίτσα σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου