Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Γιώργος Αρμουτάκης: Με υπογραφή της απερχόμενης δημάρχου φεύγουν υπάλληλοι από το Δήμο Φαιστού



Μειώνονται κι άλλο οι υπάλληλοι του Δήμου Φαιστού,  μετά και το δεύτερο κύμμα μετατάξεων, όπως αναφέρει σε επιστολή του ο νέος δήμαρχος Φαιστού κ.
Γιώργος Αρμουτάκης, ζητώντας από την απερχόμενη Δήμαρχο κ. Μαρία Πετρακογιώργη, μια  δημόσια απάντηση για την σύμφωνη γνώμη της σε μετατάξεις ικανών στελεχών με τις οποίες αποδιοργανώνεται η  τεχνική υπηρεσία, η υπηρεσία δόμησης και η οικονομική υπηρεσία του δήμου Φαιστού.

Ο κ. Αρμουτάκης αναφέρει συγκεκριμένα « Με έκπληξη είδαμε χθες σειρά αποφάσεων της Δημάρχου μας να αναρτώνται στην «Διαύγεια» με τις οποίες έδωσε την σύμφωνη γνώμη της για την μετάταξη καταξιωμένων στελεχών – δημοτικών υπαλλήλων – από τον δήμο μας, σε υπηρεσίες κυρίως της Περιφέρειας Κρήτης. Αυτό ήταν το δεύτερο κατά σειράν κύμα μετατάξεων υπαλλήλων που έπληξε τον δήμο Φαιστού το τελευταίο διάστημα και ήταν το μόνο που ήταν στην διακριτική ευχέρεια της δημάρχου να το αποτρέψει.
Τους μεταταχθέντες υπαλλήλους μέχρι πρότινος, πλέον, του Δήμου Φαιστού μπορώ να τους καταλάβω, γνωρίζω ότι έχουν εργαστεί σκληρά και προσέφεραν στον δήμο Φαιστού όλα αυτά τα χρόνια της υπηρεσίας τους και τους οφείλουμε τουλάχιστον ένα ευχαριστώ. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι με ποιο σκεπτικό η απερχόμενη δήμαρχος συνειδητά με τις παραπάνω αποφάσεις της κατάφερε να διώξει ικανά στελέχη και να αποδιοργανώσει την τεχνική υπηρεσία, την υπηρεσία δόμησης και την οικονομική υπηρεσία του δήμου μας.
Την ερωτώ λοιπόν και την προκαλώ να απαντήσει δημόσια:
1.      οι παραπάνω αποφάσεις της είναι σύμφωνες με τον όρκο που έδωσε όταν ανέλαβε την ηγεσία του δήμου, δηλαδή είναι σύμφωνες με τον όρκο για «να εκπληρώνει τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά της» άμεσο αποτέλεσμα του οποίου είναι να σέβεται και να προστατεύει το δημοτικό συμφέρον;
2.      με ποιο τρόπο οι αποφάσεις της αυτές προστατεύουν το δημοτικό συμφέρον;
α) μήπως με την αδυναμία των κρισίμων αυτών υπηρεσιών να παρέχουν, ποιοτικά και ποσοτικά, τις υπηρεσίες που παρείχαν μέχρι τώρα στους δημότες, αλλά πολύ κατώτερες;
β) μήπως με το ενδεχόμενο η τεχνική υπηρεσία του δήμου μας να απολέσει, λόγω αποστελέχωσης της τεχνικής υπηρεσίας, την διαχειριστική επάρκεια με ότι αυτό σημαίνει για την πορεία των χρηματοδοτουμένων από το ΕΣΠΑ εκτελουμένων έργων;
γ) μήπως με την βεβαιότητα ότι για την επόμενη προγραμματική περίοδο ο δήμος μας δεν θα είναι σε θέση να αποκτήσει ξανά την διαχειριστική επάρκεια που απαιτείται για να εκτελέσει αυτοδύναμα τα χρηματοδοτούμενα νέα έργα;
            Θα περιμένουμε, εγώ και οι συνδημότες μας, την απάντησή της.
            Ελπίζω η απάντηση αυτή να έρθει σύντομα  και να μην χρειαστεί να περιμένουμε όσο χρονικό διάστημα περιμένουμε να μας ενημερώσει με τα τρέχοντα οικονομικά στοιχεία του δήμου μας, για τα οποία έχουμε ζητήσει εγγράφως ενημέρωση από τις αρχές του Ιουλίου.
            Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στην απερχόμενη δήμαρχο ότι οι εκλογές τελείωσαν στις 25/5/2014 και η πρακτική που επέλεξε από τότε να ακολουθήσει δεν αρμόζει στις αρχές και στα ήθη που πρέπει να υπηρετεί η πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση.
Πρέπει επίσης να θυμάται ότι οι συνδημότες μας γνωρίζουν και παρακολουθούν την δράση μας. Έτσι αντιλαμβάνονται πλήρως ότι οι πράξεις της απερχόμενης δημάρχου δεν σκοπεύουν να εκδικηθούν την νέα δημοτική αρχή, για την εκλογική της νίκη, αλλά στοχεύουν να τιμωρήσουν το εκλογικό σώμα για την πρόσφατη επιλογή του. Για τον λόγο αυτό στερούν από τους συνδημότες μας την κεκτημένη, με κόπους και προσπάθειες προηγουμένων δημοτικών αρχών, δυνατότητα να συνεχίσουν να απολαμβάνουν από τις δημοτικές υπηρεσίες το καλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών που παρείχαν μέχρι χθες και τους επιβάλλει να αρκεστούν σε ένα χαμηλότερο επίπεδο παροχής υπηρεσιών.

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Φαιστού
ΑΡΜΟΥΤΑΚΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΟΙΡΕΣ 27-8-2014»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου