Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Εκδήλωση στη μνήμη του Χρυσόστομου Φουντή



Στα πλαίσια των εορτασμών για το παγκόσμιο «Έτος Δομήνικου Θεοτοκόπουλου»(400 χρόνια από το θάνατό του), από τις 2 - 6 Αυγούστου 2014, στην περιοχή Φόδελε, τόπο καταγωγής του Δ. Θεοτοκόπουλου, θα
παρουσιαστεί και θα τιμηθεί το έργο και η προσφορά του Κρητικού καλλιτέχνη Χρυσόστομου Φουντή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Αύγουστο.
                Ο Χρυσόστομος Φουντής, Κρητικός καλλιτέχνης με τόπο καταγωγής το Σίβα του Δήμου Φαιστού, τιμήθηκε και διακρίθηκε για την τεράστια Πολιτιστική και Τουριστική κληρονομιά που άφησε στον τόπο, από τον όμιλο UNESCO και το Υπουργείο Πολιτισμού στις 15 Μαρτίου του 2014, στην Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά.
Το Υπουργείο Πολιτισμού πρότεινε να αξιοποιήσει μέρος του αρχείου, που παρουσιάζει αρχαιολογικό ενδιαφέρον, εκδίδοντας λεύκωμα που θα διανέμεται σε όλα τα αρχαιολογικά μνημεία και μουσεία του τόπου.
         Στην παρουσίαση του έργου του, θα παραστούν οι συνεργάτες του, επιχειρηματίες, πολιτικοί καθώς και πλήθος προσκεκλημένων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.  Η έκθεση εναέριας φωτογραφίας  «Εν πτήσει Χρυσόστομος Φουντής» περιλαμβάνει πίνακες αεροφωτογραφίας, ειδικά τοποθετημένους σε κορνίζες και καμβάδες. Μεγάλο μέρος των φωτογραφιών της έκθεσης θα παρουσιαστούν σε ειδική συλλεκτική έκδοση λευκώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου