Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Η παραγγελιά του Μερτζανομανώλη στα Ανώγεια (video)

Η παραγγελιά που είχε αφήσει στα παιδιά του για τον …τελευταίο του χορό την ημέρα της κηδειάς του έγινε πραγματικότητα  στην κηδεία του Μανώλη Σταυρακάκη. Σπουδαίος χορευτής ο ίδιος αφησε την παρακαταθήκη τόσο στα Ανώγεια όσο και στα παιδιά και τα εγγόνια του και τα Ανώγεια τον αποχαιρέτησαν μ ένα ανωγειανό πηδηχτό χορό εκεί δίπλα στο φέρετρο του.


Η Γιορτή του Πένθους και ο γνήσιος Ανωγειανός πηδηχτός στα βήματα των Κουρητών γύρω από το φέρετρο ενός ανθρώπου που τίμησε την καταγωγή του σε όλη την πορεία της ζωής του.

Νωρίτερα η τα Ανώγεια  αποχαιρέτησαν σήμερα  τον Μερτζανομανώλη στο κοιμητήριο της Αγίας Παρασκευής στα Ανώγεια.

Πραγματική κοσμοπλημμύρα παρέμεινε για ώρα έξω από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, καρτερικά παρά την αφόρητη ζέστη για να αποτίσει τον ύστατο φόρο τιμής πάνω από το φέρετρο του, αλλά και να εκφράσει ένα λόγο συμπαράστασης στους οικείους του.

Ανάμεσα τους συντετριμμένοι πλήθος καλλιτεχνών της Κρητικής μουσικής στις νότες των οποίων χόρευε τον περίφημο ανωγειανό πηδηχτό ο εκλιπών.

Συγκλόνισαν οι λόγοι μετά την νεκρώσιμη  ακολουθία που με λίγα λόγια προσπάθησαν να περιγράψουν το μεγαλείο και λίγη από την λάμψη του μεγάλου μερακλή. Μίλησε αρχικά ο Γιώργος Βιτώρος , ο Σπύρος Καλλέργης και ο Γιώργης Βρέντζος ή Κάτης και στη συνέχεια ο π.Ανδρέας Κεφαλογιάννης εκφώνησε το κείμενο του αρχισυντάκτη της ΑνωΓης Γιάννη Φασουλά.

Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΑΛΑΦΤΗ

Έκλεισε ο κύκλος τση ζωής

και φεύγεις για τον Άδη

μα ο χορός σου ζωντανός

ξόμπλι χωρίς ψεγάδι.




anogi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου